Sipos Attila a Nemzetközi Jogi Egyesület világűrjogi bizottságában

Sipos Attilát, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. kamarai jogtanácsosát és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Világűr Társadalomtudományi Kutatóműhelyének tagját, a Nemzetközi Jogi Egyesület – a magyar nemzeti tagozat elnökségének előterjesztése nyomán – a közelmúltban a világűrjogi bizottság tagjai közé fogadta.

A Nemzetközi Jogi Egyesületet 1873-ban alapították a nemzetközi jog és a nemzetközi magánjog tanulmányozása, fejlesztése és tiszteletben tartásának előmozdítása céljából. Ez a napjainkban működő egyik legrégebbi és legrangosabb nemzetközi jogi tudományos társaság. Világszerte hatvanhárom nemzeti és regionális tagozata működik, és mintegy négyezer-hatszáz tagot számlál.

A Nemzetközi Jogi Egyesület bizottságai a nemzetközi jog és a nemzetközi magánjog kiemelkedő elméleti vagy gyakorlati jelentőséggel bíró területeinek tudományos igényű vizsgálatával foglalkoznak, tisztségviselőik és tagjaik az adott terület nemzetközileg elismert képviselői közül kerülnek ki. A bizottságok jelentéseit a kétévente megrendezésre kerülő kongresszusokon vitatják meg.

További információ a Nemzetközi Jogi Egyesületről: https://www.ila-hq.org


Címkék: Kutatóink